Maak je leven Hippie!

 

Hoe geweldig is het om je leven meer Hippie te maken met deze prachtige tassen.
Jij kleurt niet alleen het straatbeeld op jouw manier, je draagt ook bij aan werkgelegenheid in arme landen.

Twee  * FEEL GOODS * in één tas !

 Hippiecultuur is een subcultuur onder jongeren in het midden van de jaren zestig.  ‘Hippies’ worden gezien als de “makers” van de flowerpowerbeweging. Zij kleurden het straatbeeld, ook wel tegencultuur, door vooral opvallende kleding te dragen.
Weg van het strakke, het grijze,  weg met de regels, opgelegd door kerk en staat. Let it go and let it flow.  Ibiza is onlosmakelijk verbonden met Hippies. Vandaar * ibizatas.nl * 

Eigenlijk waren de Hippies “vereedelde” nomaden. Zij trokken in hun VW bus van hot naar her. Opvallend door hun kleurrijke kleding en levensstijl.

Zo is de Banjara het ingrediend voor *Ibizatas*.

De Banjara en Kuchi zijn nomaden met als leef gebied Noord India, Pakistan en Afganistan.

De vrouwen staan bekend om hun kleurrijke prachtige kleding. Hun kleding bestaat uit borduurwerk en vintage stoffen, welke met behulp van plantaardige kleurstof is geverfd. Ze gebuiken spiegeltjes, munten, schelpen, pompoen en kralen om hun kleding te decoreren.Ook hun kinderen en dieren, kamelen en paarden, werden kleurrijk versiert.

Door het hergebruiken van de Banjara materialen, zie je deze cultuur terug in *Ibizatas*. Daarom zijn onze tassen UNIEK!

Materialen:

De Ibizatas is dus gemaakt van vintage materialen, gekleurd met plantaardige pigmenten. De tassen kunnen niet tegen vocht, de kleuren geven dan af. Ook zijn de stoffen vintage, vandaar dat er oneffenheden in het handwerk, de stoffen kunnen voorkomen. Alle tassen zijn persoonlijk nagekeken en waar nodig gerepareerd. Dit alles geeft de Ibizatas wel haar unieke uitstraling, je ziet de cultuur in de tasjes terug.